Naslovnica Vijesti Organizacija Program Kontakt
Glavni izbornik
Vijesti
Klub zastupnika
Laburisti u JL(R)S
Dokumenti
Programski dokumenti
Tijela stranke
Novi ljudi, nova politika
Home / Glavni izbornik / Česta pitanja

Često postavljana pitanja

Primamo veliki broj vaših pitanja putem različitih komunikacijskih kanala. Iako nastojimo odgovoriti na svako pitanje, nemojte nam zamjeriti ukoliko odgovor ne stigne odmah.

Donosimo odgovore na nekoliko često postavljanih pitanja:

Gdje su vam uredi?
Središnji ured Hrvatskih laburista od siječnja 2011. godine nalazi se u Zagrebu, Ilica 108. Adrese podružnica navedene su na internetskim stranicama istih: http://www.laburisti.com/modules/ustroj/

Imate li ogranak u mom gradu/općini?
Kontinuirano smo u osnivanju ogranaka. Prije osnivanja ogranaka, Predsjedništvo stranke imenuje povjerenike za pojedinu općinu ili grad. Zadaća i ovlast povjerenika je priprema i sazivanje osnivačkih skupština ogranka. Nakon što se na području županije osnuju najmanje tri ogranka, može se osnovati županijska podružnica. Popis svih ogranaka i podružnica nalazi se ovdje.

Tko je povjerenik za moju općinu/grad ili županiju?
Imena naših povjerenika kao i izabranih predsjednika ogranka i podružnica uvijek možete potražiti na ovoj internetskoj stranici pod linkom „Organizacija". Javite se njima i od njih ćete dobiti sve odgovore koji se tiču ogranka ili podružnice. Ukoliko za vašu općinu ili grad još nema imena, znači da smo u postupku njegovog imenovanja.

Kako se učlaniti?
Pogledajte ovdje.

Koliko iznosi članarina?
Od 2015. godine iznosi i uvjeti plaćanja članarine definirani su Pravilnikom.

Kome se obratiti za detaljnije informacije?
Sa svim pitanjima koje se odnose na organiziranje, učlanjenje i druge tehničke detalje obratite se voditelju Središnjeg ureda Stranke.
Pitanja koja se odnose na političke stavove stranke, predstojećim aktivnostima i daljnjeg razavoja stranke, šaljite predsjedniku ili potpredsjednicima.
Pitanja koja se odnose na suradnju, izradu programa i sl. šaljite našim stručnim suradnicima.
Sva tehnička pitanja vezana uz web stranice šaljete našem webmasteru.

Mogu li komentirati ovdje objavljene članke?
Na ovim se stranicama mogu komentirati članci, potrebno je ispod željenog članka odabrati opciju "objavi komentar". Također, otvorili smo i Facebook stranicu na kojoj je osim komentiranja članaka moguća još bolja komunikacija, davanje prijedloga, postavljanje upita i slično. Facebook stranica se nalazi ovdje.

Imate li video kanal i galeriju?
Da, video kanali i galerija.

Tko su osnivači Hrvatskih laburista - Stranke rada?
Sve o osnivanju nalazi se ovdje.

Što su Hrvatski laburisti - Stranka rada?
Politička stranka koja u svom imenu nema naziva demokratska jer demokracija se živi ili ne, bez obzira na nazive. Stranka, koja u svom imenu ima samo „rad" jer želi zastupati i raditi za one koji žive od svog poštenog rada. To je mnoštvo ljudi, koji zapravo čine većinu, ali su politička manjina jer ih nitko ne zastupa (govornika je mnogo, ali nekoga tko će štititi njihove interese - nema!).

Zašto je naziv stranke Hrvatski laburisti - Stranka rada?
Zato jer prilikom registracije nismo mogli registrirati imena poput Stranka rada, Hrvatska stranka rada i slično. Naime, već postoje političke stranke takvih imena te je naše moralo biti razlikovno.

Članica sam, tj. član laburista. Želim objavljivati kolumne, komentare, vijesti... Kako?
Svim članicama i članovima naše stranke omogućili smo objavu kolumni, komentara, vijesti... Pogledajte ovdje!

Simpatizer sam vaše stranke, kako mogu pomoći?
Osim što možete aktivno djelovati u društvu kroz razne programe, među njima i onima koje mi nudimo, možete pogledati više informacija o nama, ali i uplatiti donaciju.

Hrvatski laburisti - Stranka rada | Ulica baruna Trenka 5, 10000 Zagreb | +385 (0)1 8890-750 | http://laburisti.com | Ulaz za korisnike