Naslovnica Vijesti Organizacija Program Kontakt
Glavni izbornik
Vijesti
Klub zastupnika
Laburisti u JL(R)S
Dokumenti
Programski dokumenti
Tijela stranke
Novi ljudi, nova politika
Home / Izbori 2013. / Nositelji lista / Gradovi / Grad Osijek

Grad Osijek

 

Donacije

 

Jaroslav Pecnikprof. JAROSLAV PECNIK, nositelj liste za Gradsko vijeće Grada Osijeka

Rođen sam 1950. godine u Osijeku, a po nacionalnosti sam Slovak. Diplomirao sam na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na odsjeku filozofije i bohemistike. Završio sam specijalistički studij na Filozofskom fakultetu Karlova sveučilišta u Pragu iz područja Povijest Srednje Europe i iz područja Kritike totalitarnih sustava. U svom radnom vijeku bio sam srednješkolski i sveučilišni profesor, voditelj nekoliko međunarodnih projekata s područja zaštite ljudskih prava. Autor sam stručnih i znanstvenih radova koji su objavljeni u domaćoj i inozemnoj literaturi, objavio sam veliki broj priloga i kolumni u domaćem i inozemnom dnevnom i tjednom tisku kao i veći broj priloga u knjigama i zbornicima.
Bio sam izvjestitelj HHO-a o stanju religijskih prava i sloboda u RH za potrebe godišnjih izvješća International Helsinki Federation te sudionik i predavač na brojnim seminarima, savjetovanjima, okruglim stolovima, radionicama, međuregionalnim i međunarodnim konferencijama o stanju ljudskih prava u RH, civilnom društvu i sl.. Član sam upravnih odbora nekoliko civilnih udruga.


Vezano na ovu temu
Priprema za ispis
Hrvatski laburisti - Stranka rada | Ulica baruna Trenka 5, 10000 Zagreb | +385 (0)1 8890-750 | http://laburisti.com | Ulaz za korisnike