Naslovnica Vijesti Organizacija Program Kontakt
Glavni izbornik
Vijesti
Klub zastupnika
Laburisti u JL(R)S
Dokumenti
Programski dokumenti
Tijela stranke
Home / Tijela stranke / Predsjedništvo

Predsjedništvo Laburista

David Bregovac   Predsjednik

David Bregovac
t. 095/3890-767

Rođen sam 1974. godine u Rijeci, oženjen sam i otac dviju djevojčica. Po zanimanju sam tokar, a radim u 3. Maj brodogradilište d.d. na mjestu operativnog planera u pripremi proizvodnje. U 3. Maju sam ujedno sindikalni povjerenik podružnice Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije. Član sam Hrvatskih laburista - Stranke rada od 2010. godine, te sam se krajem iste godine počeo aktivnije baviti radom unutar stranke. Tada sam postao član stručnog odbora za gospodarstvo u kojem sam pisao o brodogradnji i o njezinom značenju za Hrvatsko gospodarstvo. Početkom 2011. godine osnovali smo podružnicu Laburista Primorsko-goranske županije u kojoj sam izabran za člana Izvršnog odbora, od 2013. godine sam županijski vijećnik Hrvatskih laburista u Primorsko-goranskoj županiji, te od listopada 2015. godine i predsjednik podružnice Hrvatskih laburista - Stranke rada Primorsko-goranske županije. Moj politički interesi su unaprjeđenje prava radnika, obzirom da su današnja prava u stalnom padu, te regionalna politika i decentralizacija, radi ravnomjernog razvoja otoka i ruralnih krajeva.

     
Maja Ilčić   Tajnica

Maja Ilčić

 

Rođena 13. svibnja 1975. u Zaboku. Udana, majka djeteta od 16 godina. Pohađala sam Centar za upravu i pravosuđe, u kasnijim godinama upisala Fakultet organizacije i informatike te stječem titulu bacc. inf. Kako sam sklona cjeloživotnom učenju upisujem PPC Akademiju u kojom stječem znanje oglašavanja na Googleu, također upisujem Londonsku školu odnosa s javnošću gdje završavam program Komunikacijske vještine, upisujem školu za brzo čitanje i pamćenje te program uspješno završavam, pohađala sam nekoliko radionica baziranih na učenju o content marketingu, copywriteringu, procjenjivanju osobnosti ljudi itd. Danas, početkom 2017. godine, a nakon punih sedam godina i dalje vjerujem, štoviše, mislim da je više nego ikada Hrvatskoj potrebna lijeva stranka i da je mi, koji smo ostali politički aktivni, svojom pameću, rukama i dobrom voljom, možemo stvoriti. Danas, kada je kao i prije 7 godina na vlasti vlada koja vodi Hrvatsku u još dublje dužničko ropstvo, vlada koja je na strani interesa krupnog kapitala, vlada koja spašava pokleknule i prezadužene kapitaliste, a preko leđa radnika, umirovljenika, branitelja, studenata i socijalno najugroženijih i kada dokazano znamo da cijeli sustav vlasti počiva na korupciji, vlada koja revitalizira i relativizira fašizam i ustaštvo, ugrožava sve manjinske skupine, ljudska prava i medijske slobode, dokida socijalnu i sekularnu državu, danas je važnije nego ikada da se pokušamo svim mogućim načinima nametnuti i istaknuti na političkoj sceni. Pokušajem oživljavanja dijaloga, prvenstveno među članovima, predsjednicima ogranaka i podružnica, želim unutarstranačku komunikaciju podignuti na višu razinu što bi članove motiviralo na pripreme za predstojeće lokalne izbore koje bi trebali odraditi s najvišom mogućom razinom političkog integriteta i vjerodostojnosti, u kontekstu aktualnih stranačkih i političkih okolnosti. Kroz edukaciju, pomoć i motiviranje članova nastojat ću utjecati na neupitno deklariranje političkog identiteta stranke kako bismo pokušali vratiti nekadašnji ugled i uvjerljivost stranci za iduće parlamentarne izbore.

     
Snježana Kirinić   Potpredsjednica

Snježana Kirinić

Rođena sam 1978. godine u Karlovcu, apsolventica sam na Stručnom studiju sigurnosti i zaštite na Veleučilištu u Karlovcu. Volonter sam u Udrugama za zaštitu potrošača i zaštitu okoliša, članica Udruge antifašista, gradska vijećnica grada Karlovca. U Hrvatskim laburistima sam od samog početka kao aktivna članica, a danas obnašam dužnost Predsjednice Podružnice Karlovačke županije i potpredsjednice Hrvatskih laburista- Stranke rada. Cilj kojem težim je da kroz konstantnu edukaciju građanima pomognem da se aktivno uključe u rad lokalne samouprave, te odgovorno i savjesno doprinesu općem boljitku cijele zajednice. Svoj posao obavljam volonterski, bez ikakve naknade, jer radeći za opće dobro svojim primjerom možemo potaknuti ostale da se pridruže i pomognu izgraditi jedan bolji svijet koji će čuvati dostojanstvo čovjeka, koji će omogućiti svakom radniku da ostvari svoja prava i za svoj rad bude pošteno plaćen, koji će voditi brigu o društvenoj pravednosti i obrazovanju, te koji će staviti čovjeka i radnika na prvo mjesto. Temeljne vrijednosti ideje laburizma - rad, znanje, poštenje, istina i društvena pravednost su smjernice kojima se vodim od početka svog rada u Laburistima i vjerujem da su u današnje vrijeme i te kako potrebne društvu u kojem živimo. Želim da svaki građanin ove zemlje osvijesti da samo radom, solidarnošću i uzajamnim pomaganjem možemo pokrenuti našu zemlju, te tako omogućiti budućim pokoljenjima da žive dostojno čovjeka.

     
Bruno Zorić   Potpredsjednik

Bruno Zorić

-
     
Vedran Sabljak  

Predsjednik Nacionalnog vijeća

Vedran Sabljak

-

     
Darko Tetec  

Birani član

Darko Tetec

Rođen sam 1968. godine u Koprivnici. U braku sam 25 godina i sa suprugom Natašom imam kćer i sina. Imam 29 godina radnog staža u Podravka d.d. te trenutno radim kao specijalist za outsourcing poslove. Hrvatski sam branitelj, sudjelovao u obrani RH od '91. Uz redoviti posao bio sam i dugogodišnji glavni sindikalni povjerenik (4 mandata) i predsjednik Radničkog vijeća (5 mandata). Hrvatski laburisti - Stranka rada prva je stranka u koju sam se učlanio te sam kao prvi član stranke u Koprivnici bio i jedan od osnivača ogranka i podružnice. Predsjednik sam ogranka Koprivnica i gradski vijećnik u Koprivnici. Aktivan sam i u segmentima civilnog društva, prvenstveno svojim humanitarnim angažmanom te u sportu. Predsjednik sam Hrvačkog kluba Podravka (četvrti mandat), jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva u gradu. U prošlom sazivu obnašao sam funkciju predsjednice Nacionalnog vijeća Laburista.

     
Rajko Bulat  

Birani član

Rajko Bulat

Rođen sam 1974. godine u Čakovcu gdje i danas živim i radim. Po struci sam ekonomist, zaposlen u gradskom poduzeću. Pored stalnog zaposlenja, zadnjih 20 godina, radim i kao voditelj na Radio 1 u Čakovcu. Jedan sam od osnivača Stranke, obnašao funkciju potpredsjednika, a od 2010. i predsjednik podružnice Međimurske županije, tada prve osnovane. Ponovno 2014., dobivam povjerenje za novi mandat od četiri godine. Na lokalnim izborima 2013., postajem gradski vijećnik, u kojem aktivno i sudjelujem. Hrvatski laburisti jedina su Stranka kojima je stalo do radnika i socijalne pravde, i zato sam tu. Naše vrijednosti su: rad, istina, poštenje, znanje i društvena pravednost.

     
Jurica Klarić  

Birani član

Jurica Klarić

Rođen sam u Kutini 28. listopada 1962. gdje živim i danas. Imam završenu srednju školu kemijske struke. Radim u Petrokemiji d.d. trideset tri godine. Dvadeset pet godina sam radio u direktnoj proizvodnji. Nakon toga sam dvije godine radio kao tajnik u sindikatu DEMOS-HUS (Petrokemija d.d.). Sada radim kao pomoćnik Voditelja skladišta (isto u Petrokemiji d.d.).
Oženjen sam, imam jedno punoljetno dijete.
Uvidjevši da nam Hrvatska tone što u ekonomskom, što u moralnom pogledu, učlanjujem se u stranku koja mi odgovara po načelima i smislu života. A to su Laburisti, nadajući se da se to može ispraviti.
Nikada nisam bio član ni jedne stranke prije Laburista, a u njoj sam od prvih dana. Bio sam na Osnivačkom Saboru pa se može reći da sam i jedan od osnivača stranke. Tajnik sam ogranka Kutina i član Nacionalnog vijeća stranke.

     
Stevo Turčinović  

Birani član

Stevo Turčinović


Vezano na ovu temu
Hrvatski laburisti - Stranka rada | Ulica baruna Trenka 5, 10000 Zagreb | +385 (0)1 8890-750 | http://laburisti.com | Ulaz za korisnike