Naslovnica Vijesti Organizacija Program Kontakt
Glavni izbornik
Vijesti
Klub zastupnika
Laburisti u JL(R)S
Dokumenti
Programski dokumenti
Tijela stranke
Home / O stranci / Prostor

Postoji li prostor za Hrvatske laburiste - Stranku rada?

Od kako smo 2010. godine osnovali Laburiste, prometnuli smo se u treću političku snagu u Hrvatskoj. Stotinjak ostalih stranaka postoji tek na papiru. A one koje pak su aktivne nastoje zahvatiti što šire biračko tijelo. Konzervativne, demokršćanske stranke u svojim programima nastoje ugraditi što više socijaldemokratskih elemenata, a stranke koje pripadaju tzv. lijevom, socijaldemokratskom svjetonazoru često prakticiraju demokršćanstvo, konzervativizam i neoliberalizam, naročito u ekonomiji. Dakle; hrvatski i strani kapitalisti koji djeluju u Hrvatskoj, imaju snažne političke lobiste, zaštitnike i promotore. Jedini čije interese gotovo nitko ne štiti i zastupa su hrvatski radnici. A tko su radnici? Svi oni koji žive od svojega rada; od radnika u tvornici, na gradilištu ili traci, preko liječnika, slobodnih profesija, seljaka umjetnika do sveučilišnih profesora i akademika.

Hrvatski laburisti-Stranka rada postoje upravo zato da (za)štite radnike, da se bore za interese onih od kojih su sve stranke digle ruke ili ih se sjete jedino uoči izbora. Sve dosadašnje vlasti štitile su prije svega kapital i kapitaliste, gurajući rad i radnike u podređen, drugorazredan položaj. Radnik je nezaštićen a rad podcijenjen.

Hrvatski laburisti-Stranka rada svojim djelovanjem odlučno štite radnike, nezaposlene i umirovljenike, beskompromisno se boreći za njihova prava svim dopuštenim, demokratskim sredstvima. Biti ćemo jasni, glasni i energični u borbi protiv nepravde, korupcije, nepotizma, rasprodaje zemljišta, voda, infrastrukture, otoka, obale, sustava za prijenos energenata te državne imovine o kojoj ovisi stvarni suverenitet Hrvatske.


Vezano na ovu temu
Preporucite ovu stranicu! Priprema za ispis
Hrvatski laburisti - Stranka rada | Ulica baruna Trenka 5, 10000 Zagreb | +385 (0)1 8890-750 | http://laburisti.com | Ulaz za korisnike