Naslovnica Vijesti Organizacija Program Kontakt
Glavni izbornik
Vijesti
Klub zastupnika
Laburisti u JL(R)S
Dokumenti
Programski dokumenti
Tijela stranke
Home / O stranci / Zašto

Zašto Hrvatski laburisti - Stranka rada?

Zato što od nastanka hrvatskoga višestranačja nije obavljena niti jedna važna reforma, primjerice: mirovinska, zdravstvena, reforma pravosuđa, javne uprave, lokalne samouprave...

Zato što su sve vlasti uspješno uništavale domaću proizvodnju i poticale uvoz loše robe. U 20 godina sve su vlasti uspješno radile na tome da danas Hrvatska ne može prehraniti sebe ni nekoliko mjeseci.

Zato što se nije učinilo gotovo ništa da turizam uistinu postane izvozna djelatnost a ne da većinu hrane hotelijeri uvoze.

Zato što se stvarala svijest da je rad sramota te da je društveno prihvatljivije obogatiti se bez rada, na tuđi račun, stjecati bogatstvo bez ulaganja i znanja.

Zato što se društvo uspješno podijelilo na šačicu privilegiranih i, naravno, bogatih te na većinu siromašnih građana drugoga reda, prema kojima se poslodavci odnose kao prema nužnom zlu. Umjesto društveno odgovornog poticalo se društveno neodgovorno vlasništvo kojemu je jedini cilj i zadaća stvaranje (ekstra)profita.

Zato što su sudovi pretvoreni u interesne institucije, škole svih razina umjesto da postanu „tvornice znanja" pretvaraju se u trgovačka društva.

Zato što se izgrađivao sustav u kojemu nije važno znati već pripadati, u kojemu se više cijeni podobnost nego sposobnost.

Zato što su tzv. gospodarske i političke elite nesmetano pljačkale ili pljačku dopuštale. Gradio se sistem u kojemu nije važno je li premijer pošten, služi li premijer narodu iliga vara i laže. Društvo jednakih mogućnosti, društvo jednake pravde za sve, društvo socijalne pravde tek je mrtvo slovo na papiru. Hrvatski laburisti-Stranka rada počinju s djelovanjem kako bi svem tom nepoštenju, svem tom lopovluku, svoj toj nepravdi, svem tom siromaštvu, svim tim nejednakostima rekli: DOSTA!

Osnovali smo stranku koja će se ne samo boriti već i IZBORITI za vrijednosti, poštenje, rad i adekvatno vrednovanje rada, za znanje te društvo jednakih mogućnosti.


Vezano na ovu temu
Preporucite ovu stranicu! Priprema za ispis
Hrvatski laburisti - Stranka rada | Ulica baruna Trenka 5, 10000 Zagreb | +385 (0)1 8890-750 | http://laburisti.com | Ulaz za korisnike