Naslovnica Vijesti Organizacija Program Kontakt
Glavni izbornik
Vijesti
Klub zastupnika
Laburisti u JL(R)S
Dokumenti
Programski dokumenti
Tijela stranke
Glas naroda : Vjerujem u našu laburističku priču
uključeno 6.7.2013 (1088 čitanja)
Glas naroda

Četvrta je godina da sam članica Hrvatskih laburista - Stranke rada, a četvrta je godina i samoj stranci. Među prvima sam u Trogiru, kao i SD županiji, koja se učlanila u stranku. Sudjelovala sam u osnivanju drugih ogranaka i podružnice. Obnašala funkcije tajnice ogranka Trogir, tajnice podružnice SD županije, predsjednice ogranka Trogir (do sinoć). Sudjelovala u svim akcijama, kampanjama za troje izbore, bila na zadnjim nositeljica liste, druga na županijskoj listi, 5.-a na listi 9.-e IJ za parlamentarne izbore. Članica sam NV-a i od sinoć članica IO-a Trogir.Zašto ovo pišem? – Zato da se vidi da sam aktivno radila u stranci u Dalmaciji, posebno u Trogiru. Radila sam puno, želeći i svojim primjerom pokazati da je ono za što se laburisti zalažu i koga zastupaju budućnost. Međutim, u mojoj (našoj) Dalmaciji, kao ni u Trogiru te ideje, ma kako realne, neminovne bile, ne dopiru do svijesti naših sugrađana. Čak ni do svijesti većine članova ogranka i podružnice. Previše su nas isprogramirali da mislimo da je sve uzaludno, da se moramo 'snalaziti' kako god možemo, tražiti veze i vezice za ovo i ono, i većina se upravo tako i ponaša. A onda, ipak, shvate da su to što oni dobiju mrvice i da su poslužili nekim drugima (uglavnom nesposobnim i/ili nemoralnim) da nastave putem kojim ovo društvo, sad već, decenijama ide – prema nazad.

Ali, kako sam po prirodi optimistična, iako kritična i buntovna , vjerujem i da se stanje, istina sporo, mijenja. Članstvo se profilira, neki su i otišli jer su, najčešće, zalutali u ovu stranku. Nadam se da će oni što su ostali i oni koji će doći iskreno i otvoreno, kao što sam i ja dosad, promovirati laburističke ideje, provoditi politiku za pravednije i sretnije društvo. Da cilj neće biti osobna korist nego zajedničko dobro, koje će se ostvariti kroz našu laburističku priču - priču u koju itekako vjerujem!

Anica Bodrožić

Stranica pogodna za ispis Pošaljite link na stranicu Stvori PDF od članka


Ostali članci
21.3.2017 - VARAŽDIN Laburisti, SDP, HNS, HSU i HSS zajedno na lokalne izbore
19.3.2017 - Kompletirana tijela stranke, pred njima je izazovan četverogodišnji mandat
15.3.2017 - Kako je Ivica Todorić od državnog prijatelja #1 postao državni problem #1
13.3.2017 - BREGOVAC - Odstupite ministre Orepiću ili se uhvatite posla!
8.3.2017 - Žene su i dalje sustavno izrabljivane i još uvijek rade u vrlo ponižavajućim uvjetima
7.3.2017 - Stvorena platforma stranaka za dobro društvo (video)
27.2.2017 - Neonacistički skup A-HSP-a održan pod pokroviteljstvom Vlade
26.2.2017 - Za predsjednika Hrvatskih laburista izabran David Bregovac
25.2.2017 - Izabrano novo vodstvo Sisačko - moslavačke podružnice!
21.2.2017 - Apel Laburista za zemlju nulte tolerancije na nasilje

 
Komentari su vlasništvo komentatora. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj.
Hrvatski laburisti - Stranka rada | Ulica baruna Trenka 5, 10000 Zagreb | +385 (0)1 8890-750 | http://laburisti.com | Ulaz za korisnike