Naslovnica Vijesti Organizacija Program Kontakt
Glavni izbornik
Vijesti
Klub zastupnika
Laburisti u JL(R)S
Dokumenti
Programski dokumenti
Tijela stranke
EU ured : Može li ubrzana privatizacija biti rješenje?
uključeno 19.3.2014 (703 čitanja)
EU ured

Zastupnik Nikola Vuljanić prisustvovao je sastancima delegacije EU za odnose s Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom, održanima u srijedu 19. ožujka 2014. godine u Europskome parlamentu Bruxellesu.Golem socijalni jaz u Crnoj Gori nastao je, između ostalog, zbog broja nezaposlenih u kombinaciji s postotkom mladeži te umirovljenika, naglasio je Vuljanić prilikom osmog po redu sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (SAPC). Isto tako, ozbiljnosti situacije također pridonose problemi korupcije i problemi u vladavini prava, napomenuo je zastupnik Vuljanić. Nadalje, kazao je, u sagledavanju razvoja crnogorskog razvoja pažnju treba posvetiti i položaju medija u toj zemlji, s posebnim naglaskom na njihovu nezavisnost.

Kada je riječ o pozicioniranju Bosne i Hercegovine spram EU, učinkovita javna uprava, poštovanje ljudskih prava te građanska sigurnost se očigledno ne mogu postići u sadašnjem kontekstu, mišljenje je Nikole Vuljanića. "No, Europska unija neće pokušati implementirati svoja rješenja, budući da se vjeruje kako je bilo kakav upliv ili manipulacija izvana zapravo beskorisna", pojasnio je prilikom 16. po redu interparlamentarnog sastanka EU i Bosne i Hercegovine. Dakle, pitanje je zapravo čime sama zemlja može doprinijeti i koliko bi vremena trebalo da se u tome poluče rezultati.

Socijalni su problemi na tlu Bosne i Hercegovine su golemi i to dobrim dijelom zbog kriminalno provedene privatizacije. "Mislite li da je ubrzana privatizacija ostatka javne i državne imovine zaista rješenje?", upitao je zastupnik Nikola Vuljanić, dodajući kako se nameće pitanje je li sad uopće vrijeme za takav proces.

Kao zaključak, kako je kazao zastupnik Vuljanić, nameće se činjenica da se o navedenim čimbenicima stanja na tim prostorima, kao i o konstantnom problemu korupcije ipak možda jako puno raspravlja, dok manjkaju rezultati onog što bi se moglo napraviti da se krene putem rješavanja problema te razvoja.

Stranica pogodna za ispis Pošaljite link na stranicu Stvori PDF od članka


Ostali članci
21.3.2017 - VARAŽDIN Laburisti, SDP, HNS, HSU i HSS zajedno na lokalne izbore
19.3.2017 - Kompletirana tijela stranke, pred njima je izazovan četverogodišnji mandat
15.3.2017 - Kako je Ivica Todorić od državnog prijatelja #1 postao državni problem #1
13.3.2017 - BREGOVAC - Odstupite ministre Orepiću ili se uhvatite posla!
8.3.2017 - Žene su i dalje sustavno izrabljivane i još uvijek rade u vrlo ponižavajućim uvjetima
7.3.2017 - Stvorena platforma stranaka za dobro društvo (video)
27.2.2017 - Neonacistički skup A-HSP-a održan pod pokroviteljstvom Vlade
26.2.2017 - Za predsjednika Hrvatskih laburista izabran David Bregovac
25.2.2017 - Izabrano novo vodstvo Sisačko - moslavačke podružnice!
21.2.2017 - Apel Laburista za zemlju nulte tolerancije na nasilje

 
Komentari su vlasništvo komentatora. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj.
Hrvatski laburisti - Stranka rada | Ulica baruna Trenka 5, 10000 Zagreb | +385 (0)1 8890-750 | http://laburisti.com | Ulaz za korisnike