Naslovnica Vijesti Organizacija Program Kontakt
Glavni izbornik
Vijesti
Klub zastupnika
Laburisti u JL(R)S
Dokumenti
Programski dokumenti
Tijela stranke
Klub zastupnika : Tjedni pregled aktivnosti - razdjelnici, toplinska energija, SOA (video)
uključeno 6.5.2016 (470 čitanja)
Klub zastupnika

Hrvatski laburisti zatražili su ovaj tjedan u Hrvatskome saboru stanku zbog optužbi Predsjednice RH na račun bivšeg premijera Zorana Milanovića i sada bivšeg ravnatelja SOA-a Dragana Lozančića. Također su uputili u saborsku proceduru prijedlog izmjena Zakona o tržištu toplinske energije kako bi se konačno riješio nepotrebno i naprasno nametnut problem mnogim hrvatskim građanima u vidu toplinskih razdjelnika.Zastupnik Tomislav Končevski zatražio je u petak stanku u HS kako bi progovorio o govoru Predsjednice Kitarović o radu tajnih službi, odnosno o neprimjerenoj komunikaciji Predsjednice RH s javnošću o stvari od nacionalnog interesa. Povodom njezinih riječi u intervjuu u središnjem Dnevniku HRT-a 4. svibnja 2016., u kojem optužuje bivšeg ravnatelja SOA-e g. Dragana Lozančića da je bio privatni obavještajac bivšeg predsjednika Vlade RH g. Zorana Milanovića, Končevski je objavio da će predložiti u Saboru osnivanje Istražnog povjerenstva. Zastupnik je također naglasio da se političari u Hrvatskoj trebaju početi baviti gospodarskim temama i načinima kako omogućiti ljudima da zarade za vlastiti kruh, a ne mjesecima se baviti radom tajnih službi i pratiti tko je što i zašto rekao.

Laburisti su u srijedu održali konferenciju za medije na kojoj su predstavili izmjene Zakona o tržištu toplinske energije. Konferenciji su prisustvovali prof.dr.sc. Ivica Džeba, profesor na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te Laburisti iz Rijeke. Profesor Džeba stručno je iznio cijeli problem s razdjelnicima topline, odnosno problem neutemeljenosti obveze njihove ugradnje, a Laburist iz Rijeke Vedran Sabljak opisao je probleme građana Rijeke s naplatom grijanja na plin i s njezinom (ne)zakonitošću. Laburisti u svojem prijedlogu Zakona ukidaju obvezu ugradnje razdjelnika te ostavljaju slobodu građanima da iako su ih ugradili, sami odluče žele li da se raspodjela i obračun troškova vrše očitanjem razdjelnika. Također su predložili lakše isključenje iz sustava grijanja, koje je sada komplicirano i skupo i građani zbog toga odustaju od isključenja. Laburisti predlažu, umjesto dosadašnjih 90 %, natpolovičnu većinu svih stanara za odluku o isključenju iz postojećeg sustava grijanja, uz uvjet da stanarima koji su bili protiv plate prelazak na alternativni način grijanja.

Stranica pogodna za ispis Pošaljite link na stranicu Stvori PDF od članka


Ostali članci
21.3.2017 - VARAŽDIN Laburisti, SDP, HNS, HSU i HSS zajedno na lokalne izbore
19.3.2017 - Kompletirana tijela stranke, pred njima je izazovan četverogodišnji mandat
15.3.2017 - Kako je Ivica Todorić od državnog prijatelja #1 postao državni problem #1
13.3.2017 - BREGOVAC - Odstupite ministre Orepiću ili se uhvatite posla!
8.3.2017 - Žene su i dalje sustavno izrabljivane i još uvijek rade u vrlo ponižavajućim uvjetima
7.3.2017 - Stvorena platforma stranaka za dobro društvo (video)
27.2.2017 - Neonacistički skup A-HSP-a održan pod pokroviteljstvom Vlade
26.2.2017 - Za predsjednika Hrvatskih laburista izabran David Bregovac
25.2.2017 - Izabrano novo vodstvo Sisačko - moslavačke podružnice!
21.2.2017 - Apel Laburista za zemlju nulte tolerancije na nasilje

Komentari su vlasništvo komentatora. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj.
Hrvatski laburisti - Stranka rada | Ulica baruna Trenka 5, 10000 Zagreb | +385 (0)1 8890-750 | http://laburisti.com | Ulaz za korisnike