Naslovnica Vijesti Organizacija Program Kontakt
Glavni izbornik
Vijesti
Klub zastupnika
Laburisti u JL(R)S
Dokumenti
Programski dokumenti
Tijela stranke
Klub zastupnika : Klub zastupnika o aferi "konzultantica" i rasprodaji državne imovine (video)
uključeno 11.5.2016 (464 čitanja)
Klub zastupnika

Zagreb, 11. svibnja - Saborski zastupnici rad su jutros počeli stankom zbog aktualnih političkih događaja koji štete nacionalnim i državnim interesima, točnije o temi povezanosti supruge Tomislava Karamarka s MOL-ovim lobistom. Druga zanimljiva rasprava bila je ona o provedbi Plana upravljanja imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske, o čemu je u ime Kluba Laburista govorila Nansi Tireli.Samo dan nakon izbijanja afere "konzultantica" kada su Laburisti zatražili od premijera Oreškovića promptnu smjenu Karamarka, Klub zastupnika zatražio je stanku u Saboru kako bi pozvao odgovorne na konačno raspetljavanje situacije u slučaju INA-MOL.

"U ovom trenutku Hrvatskoj treba reforma moralnosti vladajuće nomenklature. Očekujem da kao saborski zastupnici preuzmemo odgovornost i da uistinu tražimo da se članovi Vlade, u ovom slučaju pogotovo prvi potpredsjednik Vlade, gospodin Karamarko, očituje o situaciji kojoj smo svjedoci te da jasno i transparentno kaže koliko je, što je i na koji način dobio od koga? Jer uistinu u ovom trenutku priča o tome da prvi potpredsjednik Vlade može odvojiti osobni interes, privatni interes od društvenog interesa nikoga od nas ne zadovoljava', rekla je Tireli.

Druga zanimljiva rasprava bila je ona o provedbi Plana upravljanja imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske, o čemu je u ime Kluba Laburista govorila Nansi Tireli izazvavši velik broj replika, kako vladajućih tako i oporbe. Tireli je upozorila kako u planovima reorganizacije, tj. reforme nigdje nije naišla na otvaranje novih radnih mjesta:

"Govorimo da ćemo prodati trgovačka društva i staviti ih na burzu što nije nužno loše, međutim ono što me rastužuje kad govorimo o reorganizaciji trgovačkih društava u vlasništvu RH u ovom izvješću svugdje čitam o racionalizaciji zaposlenika, otpremninama, odlasku u mirovinu itd. Nigdje ne piše da ćemo otvarati u tim trgovačkim društvima nova radna mjesta."

Tireli je upozorila i da se rasprodajom državne imovine krpanjem proračunskih rupa samo kratkoročno dobiva, dok se dugoročno izuzetno puno gubi:

"Dokle god ne budemo znali koja nam je vrijednost trgovačkih društava i koji prosperitet ta trgovačka društva na tržištu imaju, koji nam je prioritet u tim trgovačkim društvima, da li nam je prioritet trgovačka društva jednokratno prodati, začepiti rupe u proračunu i reći da smo bili uspješna i kvalitetna Vlada koja je smanjila BDP ili nam je prioritet napraviti plan poslovanja tih trgovačkih društava, staviti u ta trgovačka društva menadžere koje će bit u prvom redu odgovorni i koji će odgovarati za rezultate koje moraju postići i cilj odnosno prioritet svih prioriteta ta trgovačka društva maksimalno iskoristit da bismo u njih mogli zaposliti čim više ljudi."

Tireli je replicirala i HDZ-ovom Goranu Mariću podsjetivši ga kako je upravo HDZ započeo katastrofalan odnos prema državnoj imovini dovevši Hrvatsku maltene na prosjački štap. (IL)

Stranica pogodna za ispis Pošaljite link na stranicu Stvori PDF od članka


Ostali članci
21.3.2017 - VARAŽDIN Laburisti, SDP, HNS, HSU i HSS zajedno na lokalne izbore
19.3.2017 - Kompletirana tijela stranke, pred njima je izazovan četverogodišnji mandat
15.3.2017 - Kako je Ivica Todorić od državnog prijatelja #1 postao državni problem #1
13.3.2017 - BREGOVAC - Odstupite ministre Orepiću ili se uhvatite posla!
8.3.2017 - Žene su i dalje sustavno izrabljivane i još uvijek rade u vrlo ponižavajućim uvjetima
7.3.2017 - Stvorena platforma stranaka za dobro društvo (video)
27.2.2017 - Neonacistički skup A-HSP-a održan pod pokroviteljstvom Vlade
26.2.2017 - Za predsjednika Hrvatskih laburista izabran David Bregovac
25.2.2017 - Izabrano novo vodstvo Sisačko - moslavačke podružnice!
21.2.2017 - Apel Laburista za zemlju nulte tolerancije na nasilje

Komentari su vlasništvo komentatora. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj.
Hrvatski laburisti - Stranka rada | Ulica baruna Trenka 5, 10000 Zagreb | +385 (0)1 8890-750 | http://laburisti.com | Ulaz za korisnike