Naslovnica Vijesti Organizacija Program Kontakt
Glavni izbornik
Vijesti
Klub zastupnika
Laburisti u JL(R)S
Dokumenti
Programski dokumenti
Tijela stranke
Za medije : Prekinite s mrcvarenjem naroda i države i hitno raspišite izbore!
uključeno 4.6.2016 (3340 čitanja)
Za medije

Umjesto mrcvarenja, ponižavanja i vrijeđanja zdravog razuma građana što se u aktualnom grabežu za vlast u redovima vladajućih pokušava podvesti pod uobičajene i poštene demokratske procese, Hrvatski laburisti – Stranka rada poziva parlamentarnu većinu da što prije donese odluku o samoraspuštanju Hrvatskog sabora, a predsjednicu Republike Hrvatske da u što kraćem roku raspiše prijevremene izbore, već prije ljeta.S obzirom na stalne međusobne svađe predsjednika i dvojice potpredsjednika Vlade koji su dosegnuli razinu nepodnošjivosti i nemogućnosti nastavka minimalne suradnje, smatramo da elementarna politička odgovornost prema građanima Republike Hrvatske nalaže da im vratimo mandat i damo im priliku da izaberu novo vodstvo države, u nadi da neće ponoviti ovu kardinalnu grešku.

Trenutačna, a faktički nepostojeća Vlada, u manje od pet mjeseci takozvanog rada državu je dovela do razine potpune blokade i nefunkcionalnosti na svim razinama, zbog čega već, osim posvemašnje društvene devastacije i dramatičnog ugrožavanja međunarodnog ugleda Hrvatske, trpimo i vrlo konkretne financijske posljedice. U kaosu koji je proizvela vlast Domoljubne koalicije i Mosta, sva je energija usmjerena na međusobne obračune, na što je prebačen i fokus javnosti, dok, istodobno, ispod radara, u sumnjivim i nedorečenim procedurama prolaze krucijalne odluke poput prodaje Končara ili smjene uprava u tvrtkama u državnom vlasništvu bez odluka Vlade. Korištenje prljavih obavještajnih metoda u sukobima između vladajućih da i ne spominjemo.

Natezanja s uzajamnim traženjima trojice čelnika Vlade da odstupe ili pokretanjem postupka njihova opoziva, pokušajima preslagivanja i uspostave nove parlamentarne većine, već se sada usudimo prognozirati, neće uspjeti s obzirom na to da je vlast već pokazala da tjednima ne uspijeva u Saboru skupiti kvorum čak ni za najobičnije zakone.

Hrvatski laburisti stoga podsjećaju na članak 1. Ustava Republike Hrvatske koji kaže da "u Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu" te zbog dobrobiti naroda, društva i države zahtijevaju hitno raspisivanje izbora bez uzaludnih, na propast osuđenih pokušaja preslagivanja u Sabora koje bi se ionako ubrzo pokazao kao novi generator još fatalnije i opasnije političke krize.

Tomislav Končevski
predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada

Stranica pogodna za ispis Pošaljite link na stranicu Stvori PDF od članka


Ostali članci
21.3.2017 - VARAŽDIN Laburisti, SDP, HNS, HSU i HSS zajedno na lokalne izbore
19.3.2017 - Kompletirana tijela stranke, pred njima je izazovan četverogodišnji mandat
15.3.2017 - Kako je Ivica Todorić od državnog prijatelja #1 postao državni problem #1
13.3.2017 - BREGOVAC - Odstupite ministre Orepiću ili se uhvatite posla!
8.3.2017 - Žene su i dalje sustavno izrabljivane i još uvijek rade u vrlo ponižavajućim uvjetima
7.3.2017 - Stvorena platforma stranaka za dobro društvo (video)
27.2.2017 - Neonacistički skup A-HSP-a održan pod pokroviteljstvom Vlade
26.2.2017 - Za predsjednika Hrvatskih laburista izabran David Bregovac
25.2.2017 - Izabrano novo vodstvo Sisačko - moslavačke podružnice!
21.2.2017 - Apel Laburista za zemlju nulte tolerancije na nasilje

 
Komentari su vlasništvo komentatora. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj.
Hrvatski laburisti - Stranka rada | Ulica baruna Trenka 5, 10000 Zagreb | +385 (0)1 8890-750 | http://laburisti.com | Ulaz za korisnike