Naslovnica Vijesti Organizacija Program Kontakt
Glavni izbornik
Vijesti
Klub zastupnika
Laburisti u JL(R)S
Dokumenti
Programski dokumenti
Tijela stranke
Iz medija : Laburisti dali rok Vladi da odustane od prodaje HEP-a ili će pokrenuti referendum
uključeno 16.1.2017 (133 čitanja)
Iz medija

Laburisti smatraju da je potrebno naći drugu ideju za kupovinu Ine u koju treba uložiti ogroman novac, ali ne od prodaje HEP-a

Hrvatski laburisti - stranka rada dala je 30-dnevni rok Vladi da povuče "suludu ideju" privatiziranja i prodaje HEP-a ili će u suprotnom pokrenuti inicijativu za referendum protiv prodaje tog javnog poduzeća.

HEP proizvodi energiju budućnosti, stvara dobit i s 12 tisuća zaposlenih, jedina je preostala veća državna kompanija, dok je za Inu, smatraju Laburisti, potrebno naći drugo rješenje, tim više jer se radi o zastarjelim postrojenjima u koje treba uložiti ogroman novac, ali ne od prodaje HEP-ova udjela.Najava prodaje bez ikakve analize i strategije 25 posto HEP-a kako bi se Inu vratilo u državno vlasništvo prema mišljenju Laburista već dovodi u sumnju namjere vladajućih. "Uvijek kad se događaju velike stvari u državi i prodaja državne imovine, nažalost iza toga stoji HDZ", rekao je predsjednik stranke Tomislav Končevski.

Dodao je da tvrtka poput HEP-a ne bi smjela završiti u rukama stranaca jer su prije gotovo 25 godina svjedočili prodaji HT-a nakon koje su radnici ostali bez posla, a smatraju da se isto piše i HEP-u.

"Naša zadaća kao Stranke rada je da zaštitimo te radnike i državne tvrtke i da konačno narod i radnici stanu i kažu dosta je bilo rasprodaje države imovine“, kazao je Končevski. Smatra da sve ovisi o ponudi i načinu prodaje, odnosno hoće li se ići na inicijalnu javnu ponudu (IPO) ili u ruke hrvatskih mirovinskih fondova. Fondovi bi, drži Končevski, bili možda prihvatljivi, a ako se ide na tržište postoji mogućnost da te dionice otkupi Mol.

Zamjenica predsjednika Nacionalnog vijeća Snježana Kirinić kazala je pak kako je neobičnio slušati uvjeravanja o tome da je dobro prodati 25 posto HEP-a od HDZ-ove koalicije jer se, dodala je, svi dobro sjećaju na koji je način Ina završila u mađarskim rukama.

"Nije poznato jesu li svoje ideje našli u programu iz Prnjavora zvanom 5+, ali štetu koju su učinili u ovih 26 godina možemo preračunati u stotine milijardi dolara", rekla je Kirinić, zaključivši da ne mogu povjerovati slatkorječivosti da će vratiti Inu, a otkinuti samo mali dio HEP-a.

Laburisiti su već pozvali udruge, sindikate, radnike i studente kao i sve protivnike divlje privatizacije da počnu prikupljati potpise kako bi političkoj eliti pokazali da ne mogu prodavati državnu imovinu jer je u 26 godina uništena brojna industrija koja je stvarala nove vrijednosti i radna mjesta.

http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/hrv ... -ce-pokrenuti-referendum/

Stranica pogodna za ispis Pošaljite link na stranicu Stvori PDF od članka


Ostali članci
21.3.2017 - VARAŽDIN Laburisti, SDP, HNS, HSU i HSS zajedno na lokalne izbore
19.3.2017 - Kompletirana tijela stranke, pred njima je izazovan četverogodišnji mandat
15.3.2017 - Kako je Ivica Todorić od državnog prijatelja #1 postao državni problem #1
13.3.2017 - BREGOVAC - Odstupite ministre Orepiću ili se uhvatite posla!
8.3.2017 - Žene su i dalje sustavno izrabljivane i još uvijek rade u vrlo ponižavajućim uvjetima
7.3.2017 - Stvorena platforma stranaka za dobro društvo (video)
27.2.2017 - Neonacistički skup A-HSP-a održan pod pokroviteljstvom Vlade
26.2.2017 - Za predsjednika Hrvatskih laburista izabran David Bregovac
25.2.2017 - Izabrano novo vodstvo Sisačko - moslavačke podružnice!
21.2.2017 - Apel Laburista za zemlju nulte tolerancije na nasilje

 
Komentari su vlasništvo komentatora. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj.
Hrvatski laburisti - Stranka rada | Ulica baruna Trenka 5, 10000 Zagreb | +385 (0)1 8890-750 | http://laburisti.com | Ulaz za korisnike