Naslovnica Vijesti Organizacija Program Kontakt
Glavni izbornik
Vijesti
Klub zastupnika
Laburisti u JL(R)S
Dokumenti
Programski dokumenti
Tijela stranke
Za medije : Militarizacija društva je krajnje opasna metoda skupljanja glasova birača
uključeno 3.2.2017 (120 čitanja)
Za medije

Hrvatski laburisti – Stranka rada protive se uvođenju obaveznog vojnog roka. U državi u kojoj se mladi suočavaju sa mnogim problemima: nekvalitetnim i zastarjelim obrazovanjem, nedostatkom posla, nemogućnošću zasnivanja obitelji , osiguravanja krova nad glavom itd. uvođenje vojnog roka je zadnja stvar koja nam treba.Zasigurno uvođenje obaveznog vojnog roka zahtijeva i znatna sredstva. Jesu li napravljene detaljne analize troškova s kojima se Hrvatska ovom „novotarijom“ suočava? Imamo li dostatnu infrastrukturu, treba li ulagati u obnovu zgrada, poligona, naoružanja? Koliko će koštati uniforme i ostala oprema? Koliko će koštati hrana i režije?

Osim toga Hrvatski laburisti smatraju da Vlada Republike Hrvatske ovim potezom sama sebi „skače u usta“. Dok s jedne strane ponosno ističu svoje (i na izborima obećane) ciljeve: demografsku obnovu i pronatalitetnu politiku, s druge strane planiraju uvesti obvezni vojni rok. Ako ih umjesto da im damo neku perspektivu i nadu u bolju obudućnost, pripremamo za rat, ti mladi nemaju nikakvu motivaciju za zasnivanje obitelji i ostanak u državi.

Za rat se, uostalom, priprema onaj koji ga očekuje – koju poruku tako mladima šaljemo? Nema sumnje da se radi o olako shvaćenom i upitnom potezu, još jednom u nizu loših poteza ove Vlade. Osim ako Vlada ne računa, u maniri svjetskih velesila, da će šivanjem uniformi i izradom streljiva i opreme potaknuti proizvodnju i povećati BDP u Hrvatskoj.

Laburisti apeliraju da se Vlada usredotoči na životne probleme mladih te da energiju i novac usmjeri ka njihovom rješavanju, umjesto da plasira ideje u stilu „da mladi ne zaborave Domovinski rat“ ili „vojska je potrebna da se mladi nauče redu“ podilazeći biračkom tijelu desnice. Uvođenje vojnog roka nije nešto na čemu se treba sakupljati predizborne bodove.

Stranica pogodna za ispis Pošaljite link na stranicu Stvori PDF od članka


Ostali članci
21.3.2017 - VARAŽDIN Laburisti, SDP, HNS, HSU i HSS zajedno na lokalne izbore
19.3.2017 - Kompletirana tijela stranke, pred njima je izazovan četverogodišnji mandat
15.3.2017 - Kako je Ivica Todorić od državnog prijatelja #1 postao državni problem #1
13.3.2017 - BREGOVAC - Odstupite ministre Orepiću ili se uhvatite posla!
8.3.2017 - Žene su i dalje sustavno izrabljivane i još uvijek rade u vrlo ponižavajućim uvjetima
7.3.2017 - Stvorena platforma stranaka za dobro društvo (video)
27.2.2017 - Neonacistički skup A-HSP-a održan pod pokroviteljstvom Vlade
26.2.2017 - Za predsjednika Hrvatskih laburista izabran David Bregovac
25.2.2017 - Izabrano novo vodstvo Sisačko - moslavačke podružnice!
21.2.2017 - Apel Laburista za zemlju nulte tolerancije na nasilje

 
Komentari su vlasništvo komentatora. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj.
Hrvatski laburisti - Stranka rada | Ulica baruna Trenka 5, 10000 Zagreb | +385 (0)1 8890-750 | http://laburisti.com | Ulaz za korisnike