Naslovnica Vijesti Organizacija Program Kontakt
Glavni izbornik
Vijesti
Klub zastupnika
Laburisti u JL(R)S
Dokumenti
Programski dokumenti
Tijela stranke
Za medije : Apel Laburista za zemlju nulte tolerancije na nasilje
uključeno 21.2.2017 (129 čitanja)
Za medije

Prije nekoliko dana (17. veljače) Hrvatski je sabor prihvatio Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Ideja koja je u Hrvatskoj započela 2014. godine na inicijativu Centra za edukaciju i prevenciju nasilja, dio je međunarodne ideje koja je začeta u Kanadi još 2007. godine.Dan ružičastih majica obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači u znak protesta prema vršnjačkom nasilju. Učenik, koji je nosio ružičastu majicu u znak podrške teško bolesnoj majci, postao je žrtvom vršnjačkog nasilja, a njegovi školski kolege, zaustavili su nasilje tako što su iz solidarnosti i oni počeli nositi ružičaste majice. Ružičaste majice postale su prepoznatljiv simbol ove pohvalne inicijative mladih koja je s vremenom prihvaćena kao međunarodni simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Lijepo je živjeti u zemlji koja je na svojoj nacionalnoj razini priznala važnost borbe protiv vršnjačkog nasilja, no ne smijemo stati samo na priznanju činjenice da problem postoji. Upravo zato, Hrvatski laburisti-Stranka rada traže daljnje reakcije svih koji mogu doprinijeti prevenciji problema vršnjačkog nasilja, apelirajući pritom na cijelu Vladu sa svim svojim tijelima, ali i cjelokupnu političku i medijsku scenu.

Apeliramo na predsjednika Sabora, gospodina Božu Petrova, da preuzme svoj dio odgovornosti te da u radu Hrvatskog sabora osigura primjereno ponašanje. Zastupnici se nerijetko međusobno ophode na način koji je moguće okarakterizirati kao vršnjačko nasilje. Molimo ga da ih prvom sljedećom prilikom podsjeti da su javne osobe i da svojim ponašanjem utječu na mlade ljude, koji na kraju krajeva jednog dana postaju njihovi birači i odabiru kročiti njihovim stopama.

Apeliramo na Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ministarstvo znanosti i obrazovanja da u međusobnoj suradnji predlože konkretne mjere prevencije vršnjačkog nasilja. Predlažemo da zajedno donesu plan aktivnosti s ciljem smanjenja stope vršnjačkog nasilja te da osiguraju kvalitetnu i primjerenu edukaciju prosvjetnih radnika usmjerenu ka prevenciji nasilja. Također, tražimo da se mladima ponudi dovoljan broj osuvremenjenih radionica prevencije nasilja koje će biti primjerene njihovom psiho-fizičkom razvoju i izazovima s kojima se mladi suočavaju u aktualnom vremenu.

Apeliramo na predstavnike političkih stranaka, a posebno one koji obnašaju najviše funkcije, da se u javnom komuniciranju obraćaju na primjeren način te da svojim ponašanjem promiču nultu toleranciju na nasilje.

Apeliramo na medije da primjereno pišu o vršnjačkom nasilju te da senzacionalističkim načinom izvještavanja ne potenciraju razvoj tolerancije na nasilje.

17. veljače 2017. godine Hrvatski sabor napravio je veliki iskorak u zaustavljanju nasilja među mladima. Nemojmo dozvoliti da sve ostane samo na formalnom činu. Prozvani, poduzmite sve u što je vašoj nadležnosti, kako bismo svi zajedno jednoga dana živjeli u Zemlji nulte tolerancije na nasilje. Promjena počinje osvještavanjem i kreće od svakog od nas. Zakotrljali smo prvi kamenčić, pokrenimo lavinu.

--

David Bregovac, član predsjedništva
Hrvatski laburisti – Stranka rada

Stranica pogodna za ispis Pošaljite link na stranicu Stvori PDF od članka


Ostali članci
21.3.2017 - VARAŽDIN Laburisti, SDP, HNS, HSU i HSS zajedno na lokalne izbore
19.3.2017 - Kompletirana tijela stranke, pred njima je izazovan četverogodišnji mandat
15.3.2017 - Kako je Ivica Todorić od državnog prijatelja #1 postao državni problem #1
13.3.2017 - BREGOVAC - Odstupite ministre Orepiću ili se uhvatite posla!
8.3.2017 - Žene su i dalje sustavno izrabljivane i još uvijek rade u vrlo ponižavajućim uvjetima
7.3.2017 - Stvorena platforma stranaka za dobro društvo (video)
27.2.2017 - Neonacistički skup A-HSP-a održan pod pokroviteljstvom Vlade
26.2.2017 - Za predsjednika Hrvatskih laburista izabran David Bregovac
25.2.2017 - Izabrano novo vodstvo Sisačko - moslavačke podružnice!
21.2.2017 - Apel Laburista za zemlju nulte tolerancije na nasilje

 
Komentari su vlasništvo komentatora. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj.

Napisao Tema
Gost
Objavljeno: 27.02.2017 10:02  Obnovljeno: 08.03.2017 08:03
 Odg: APEL LABURISTA ZA ZEMLJU NULTE TOLERANCIJE NA NASILJE
Ovih dana krafne na sve strane PAZITE da ne naletite na krafne sa kontejnera jer smo takav prilog imali 2015 a da se od tog datuma ništa nije promijenilo znači ista slika vidi GALERIJA SLIKA PROSVJEDI dobar tek DRUŠTVO.Anton Nulta tolerancija na GLAD ministre
Odgovori
Hrvatski laburisti - Stranka rada | Ulica baruna Trenka 5, 10000 Zagreb | +385 (0)1 8890-750 | http://laburisti.com | Ulaz za korisnike