Naslovnica Vijesti Organizacija Program Kontakt
Glavni izbornik
Vijesti
Klub zastupnika
Laburisti u JL(R)S
Dokumenti
Programski dokumenti
Tijela stranke
Za medije : Neonacistički skup A-HSP-a održan pod pokroviteljstvom Vlade
uključeno 27.2.2017 (138 čitanja)
Za medije

Hrvatski laburisti – Stranka rada najoštrije osuđuje jučerašnje okupljanje proustaša i neonacista te skandiranje 'za dom spremni' u organizaciji filoustaške stranke A-HSP, kojoj to nije prvi incident takve vrste.

S obzirom na to, posebno problematičnom smatramo činjenicu da je MUP, unatoč prethodnim iskustvima i unaprijed poznatom sadržaju okupljanja te stranke, odobrio njihov skup na glavnom zagrebačkom trgu. Naime, Zakon o javnom okupljanju omogućuje da se "javni skup može zabraniti ako su ciljevi usmjereni na nacionalnu, vjersku rasnu mržnju ili bilo koji oblik nesnošljvosti", što je bilo lako predvidljivo s obzirom na prethodna iskustva s javnim nastupima te stranke.Posebno sramotnim i licemjernim smatramo to što MUP ovo po demokraciju i stanje u društvu opasno okupljanje smješta u prekršajnu, a ne u kaznenu sferu budući da je predsjednik te stranke priveden tek zbog "remećenja javnog reda i mira". Stoga nije pretjerano reći da je skup proustaških snaga, na kojem su ugošćeni i njemački neonacisti iz NPD-a koji su u svojoj zemlji okarakterizirani kao prijetnja ustavnom poretku, proveden uz dozvolu i praktički pod pokroviteljstvom aktualne vlasti što smatramo neprihvatljivim i alarmom za uzbunu želimo li očuvati demokratsko, civilizirano i napredno društvo.

Također, krajnje zabrinjavajućim vidimo lijepljenje plakata u Vukovaru s natpisom "Serbian family tree" uz crtež stabla s obješenim ljudima te tražimo odlučnu reakciju Vlade i snažniji angažman u afirmiranju međuetničkog dijaloga i suradnje, jer će,s u usprotnom, i u Vukovaru i u čitavoj Hrvatskoj, već sada ogromne međunacionalne tenzije i govor mržnje nastaviti nesmetano rasti.

Za ove događaje odgovornima smatramo i najviše državne dužnosnike, ponajprije predsjednicu države i predsjednika Vlade, koji u svojim javnim istupima relativiziraju sve češće netolerantne i diskriminatorne ispade, a onima koji na to zabrinuto upozoravaju poručuju da "slobodno mogu otići iz Hrvatske".

--

David Bregovac
Hrvatski laburisti – Stranka rada
predsjednik

Stranica pogodna za ispis Pošaljite link na stranicu Stvori PDF od članka


Ostali članci
21.3.2017 - VARAŽDIN Laburisti, SDP, HNS, HSU i HSS zajedno na lokalne izbore
19.3.2017 - Kompletirana tijela stranke, pred njima je izazovan četverogodišnji mandat
15.3.2017 - Kako je Ivica Todorić od državnog prijatelja #1 postao državni problem #1
13.3.2017 - BREGOVAC - Odstupite ministre Orepiću ili se uhvatite posla!
8.3.2017 - Žene su i dalje sustavno izrabljivane i još uvijek rade u vrlo ponižavajućim uvjetima
7.3.2017 - Stvorena platforma stranaka za dobro društvo (video)
27.2.2017 - Neonacistički skup A-HSP-a održan pod pokroviteljstvom Vlade
26.2.2017 - Za predsjednika Hrvatskih laburista izabran David Bregovac
25.2.2017 - Izabrano novo vodstvo Sisačko - moslavačke podružnice!
21.2.2017 - Apel Laburista za zemlju nulte tolerancije na nasilje

 
Komentari su vlasništvo komentatora. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj.
Hrvatski laburisti - Stranka rada | Ulica baruna Trenka 5, 10000 Zagreb | +385 (0)1 8890-750 | http://laburisti.com | Ulaz za korisnike