Naslovnica Vijesti Organizacija Program Kontakt
Glavni izbornik
Vijesti
Klub zastupnika
Laburisti u JL(R)S
Dokumenti
Programski dokumenti
Tijela stranke
Izdvojeno : Liste kandidata za izbor zastupnika u Hrvatski sabor
uklju─Źeno 02.11.2011 15:11:00 (27948 ─Źitanja)
Izdvojeno

Objavljujemo liste kandidatkinja i kandidata Hrvatskih laburista - Stranke rada za svih deset izbornih jedinica za izbor zastupnica i zastupnika u Hrvatski sabor. Napominjemo kako su ovo liste potvr─Ĺene od strane Nacionalnog vije─ça naše stranke, na sjednici odr┼żanoj 29. listopada 2011. godine. Na ovoj se stranici nalaze i fotografije svih kandidatkinja i kandidata.Fotografije ljudi na listama. Nositelj svih listi je Dragutin Lesar.

PLAN A

Ove izborne liste na našoj stranici rezultat su slo┼żenog i dugotrajnog postupka (demokracija jest slo┼żena i uglavnom se sastoji od poštivanja unaprijed dogovorene procedure). Postupak smo proveli onako kako smo ga zacrtali i, pored toga što poneki i nisu zadovoljni rezultatom, on je dobiven otvorenom i demokratskom metodom u kojoj su svi imali jednaku priliku.

Najprije smo odlu─Źivali da li i gdje izi─çi na izbore. Sve su se podru┼żnice i ogranci slo┼żili da na izbore trebamo izi─çi u svih deset izbornih jedinica, da ne─çemo izlaziti u jedanaestoj izbornoj jedinici (dijaspora) niti u dvanaestoj (nacionalne manjine).

Nakon te generalne odluke krenuli smo u prvi korak formiranja lista. Utvrdili smo pravila ponašanja i korake u formiranju lista. Na sastanku podru┼żnice i ogranaka u pojedinim izbornim jedinicama glasovanjem smo odlu─Źili o redoslijedu ogranaka (odnosno dijelova izborne jedinice) na pojedinoj listi. Drugi je korak bio sazivanje skupština ogranaka gdje se je tajnim glasovanjem odlu─Źivalo o imenima za prethodno odre─Ĺena mjesta na listama. Niti u jednom trenutku nitko iz ─Źelništva stranke nije niti pokušao dodati neko ime na listu niti maknuti nekog s nje. Liste su sastavljene popunjavanjem mjesta i poslane Predsjedništvu Stranke.

Predsjedništvo je pregledalo svu dokumentaciju (biografije, izjave i sl.) koja je išla uz imena kandidata i pozvalo na razgovor prvih pet osoba sa svake liste. Razgovor je bio informativan i trebao je pokazati kako se naši kandidati snalaze u situaciji kad trebaju odgovoriti na poneka pitanja, što su do sada uradili na promoviranju stranke i što imaju namjeru uraditi ubudu─çe. Predsjedništvo ni ovom prilikom nije niti dodavalo niti izuzimalo imena s liste. Interveniralo je u tri slu─Źaja. U tre─çoj izbornoj jedinici nije bilo udovoljeno unaprijed postavljenom uvjetu o broju ┼żena na listi (najmanje 4) pa je odustajanjem jednog od kandidata na listu, na prijedlog zainteresiranih ogranaka, došla ─Źetvrta ┼żena. U osmoj izbornoj jedinici Predsjedništvo je predlo┼żilo promjenu redoslijeda kandidata, smatraju─çi da je kandidatkinja koja je bila na broju 5 bolji kandidat za prvo mjesto od predlo┼żenog. U devetoj izbornoj jedinici Predsjedništvo je arbitriralo, jer se u izbornoj jedinici nisu prethodno dogovorili oko prvog i drugog mjesta.

Nakon predsjedništva prijedlozi lista upu─çeni su Nacionalnom vije─çu koje je o njima glasovalo postupkom tajnog glasovanja. Tamo gdje je Predsjedništvo predlo┼żilo promjene glasovalo se o obje ina─Źice (3. i 8. izborna jedinica), dakle o onoj koja je došla s terena i o prijedlogu Predsjedništva. Glasovanjem su zaklju─Źene i prihva─çene liste koje se nalaze pred vama.

─îitamo i slušamo u medijima kako ─Źelnici stranaka postavljaju „svoje“ ljude arbitrarnim odlukama na ovu i onu listu, kako u kabinetima u krugovima „elite“ odlu─Źuju o tome gdje ─çe se tko kandidirati, a za neke predsjednike stranaka ni danas ne znamo na koju ─çe listu. No, neka. To je njihov problem, njihova taktika, njihov na─Źin postupanja i organiziranja stranke. Laburisti ne─çe tako.

Napomena:

Nacionalno vije─çe svojom je odlukom ovlastilo Predsjedništvo stranke da ukoliko od dana utvr─Ĺivanja listi, pa do njihove predaje DIP-u neki od kandidatkinja ili kandidata odustane od kandidature, umre, nastanu formalno pravne prepreke za kandidaturu ili isti ne potpiše o─Źitovanje prema uputama DIP-a, izvrši zamjenu s drugim kandidatom.

Nakon sjednice NV-a kandidat Stjepan Jakopec u prvoj izbornoj jedinici (7. mjesto) odustao je od kandidature iz osobnih razloga. Predsjedništvo stranke na svojoj je sjednici 4. studenog umjesto njega na listu kandidata za prvu izbornu jedinicu na rednom broju 7 uvrstilo Darka Vukuši─ça.

Stranica pogodna za ispis Po┼íaljite link na stranicu Stvori PDF od ─Źlanka


Ostali ─Źlanci
23.09.2014 14:09:20 - Brodski laburisti podr┼żali i razloge i na─Źin prosvjeda u─Źenika Tehni─Źke ┼íkole
23.09.2014 12:09:15 - Suspendiran Neven Kova─Źi─ç
23.09.2014 11:09:55 - SISAK Po istom receptu - prije tri godine ┼Żeljezara, danas Rafinerija
18.09.2014 15:09:42 - Lesar - Društvena osuda i nulta tolerancija društva na sukob interesa (video)
17.09.2014 15:09:04 - Pleše Lalovcu - Nakon tri godine shvatili ste da su Laburisti bili u pravu! (video)
17.09.2014 12:09:18 - Rupe u formuli Miranda Mrsi─ça (video)
16.09.2014 12:09:55 - Izabrano novo rukovodstvo ogranka Trnje
15.09.2014 21:09:10 - Lesar: Protiv sam moratorija na referendume (video)
14.09.2014 14:09:46 - Poziv na Javnu tribinu: Reforma javnog zdravstva i mogu─çe posljedice za gra─Ĺane SM┼Ż
12.09.2014 18:09:00 - VELIKA GORICA Novo rukovodstvo ogranka

 
Komentari su vlasni┼ítvo komentatora. Mi nismo odgovorni za njihov sadr┼żaj.
Hrvatski laburisti - Stranka rada | Ilica 108, 10000 Zagreb | +385 (0)1 8890-750 | http://laburisti.com | Ulaz za korisnike