Naslovnica Vijesti Organizacija Program Kontakt
Glavni izbornik
Vijesti
Klub zastupnika
Laburisti u JL(R)S
Dokumenti
Programski dokumenti
Tijela stranke
Izdvojeno : Liste kandidata za izbor zastupnika u Hrvatski sabor
uklju─Źeno 2.11.2011 (29100 ─Źitanja)
Izdvojeno

Objavljujemo liste kandidatkinja i kandidata Hrvatskih laburista - Stranke rada za svih deset izbornih jedinica za izbor zastupnica i zastupnika u Hrvatski sabor. Napominjemo kako su ovo liste potvr─Ĺene od strane Nacionalnog vije─ça naše stranke, na sjednici odr┼żanoj 29. listopada 2011. godine. Na ovoj se stranici nalaze i fotografije svih kandidatkinja i kandidata.Fotografije ljudi na listama. Nositelj svih listi je Dragutin Lesar.

PLAN A

Ove izborne liste na našoj stranici rezultat su slo┼żenog i dugotrajnog postupka (demokracija jest slo┼żena i uglavnom se sastoji od poštivanja unaprijed dogovorene procedure). Postupak smo proveli onako kako smo ga zacrtali i, pored toga što poneki i nisu zadovoljni rezultatom, on je dobiven otvorenom i demokratskom metodom u kojoj su svi imali jednaku priliku.

Najprije smo odlu─Źivali da li i gdje izi─çi na izbore. Sve su se podru┼żnice i ogranci slo┼żili da na izbore trebamo izi─çi u svih deset izbornih jedinica, da ne─çemo izlaziti u jedanaestoj izbornoj jedinici (dijaspora) niti u dvanaestoj (nacionalne manjine).

Nakon te generalne odluke krenuli smo u prvi korak formiranja lista. Utvrdili smo pravila ponašanja i korake u formiranju lista. Na sastanku podru┼żnice i ogranaka u pojedinim izbornim jedinicama glasovanjem smo odlu─Źili o redoslijedu ogranaka (odnosno dijelova izborne jedinice) na pojedinoj listi. Drugi je korak bio sazivanje skupština ogranaka gdje se je tajnim glasovanjem odlu─Źivalo o imenima za prethodno odre─Ĺena mjesta na listama. Niti u jednom trenutku nitko iz ─Źelništva stranke nije niti pokušao dodati neko ime na listu niti maknuti nekog s nje. Liste su sastavljene popunjavanjem mjesta i poslane Predsjedništvu Stranke.

Predsjedništvo je pregledalo svu dokumentaciju (biografije, izjave i sl.) koja je išla uz imena kandidata i pozvalo na razgovor prvih pet osoba sa svake liste. Razgovor je bio informativan i trebao je pokazati kako se naši kandidati snalaze u situaciji kad trebaju odgovoriti na poneka pitanja, što su do sada uradili na promoviranju stranke i što imaju namjeru uraditi ubudu─çe. Predsjedništvo ni ovom prilikom nije niti dodavalo niti izuzimalo imena s liste. Interveniralo je u tri slu─Źaja. U tre─çoj izbornoj jedinici nije bilo udovoljeno unaprijed postavljenom uvjetu o broju ┼żena na listi (najmanje 4) pa je odustajanjem jednog od kandidata na listu, na prijedlog zainteresiranih ogranaka, došla ─Źetvrta ┼żena. U osmoj izbornoj jedinici Predsjedništvo je predlo┼żilo promjenu redoslijeda kandidata, smatraju─çi da je kandidatkinja koja je bila na broju 5 bolji kandidat za prvo mjesto od predlo┼żenog. U devetoj izbornoj jedinici Predsjedništvo je arbitriralo, jer se u izbornoj jedinici nisu prethodno dogovorili oko prvog i drugog mjesta.

Nakon predsjedništva prijedlozi lista upu─çeni su Nacionalnom vije─çu koje je o njima glasovalo postupkom tajnog glasovanja. Tamo gdje je Predsjedništvo predlo┼żilo promjene glasovalo se o obje ina─Źice (3. i 8. izborna jedinica), dakle o onoj koja je došla s terena i o prijedlogu Predsjedništva. Glasovanjem su zaklju─Źene i prihva─çene liste koje se nalaze pred vama.

─îitamo i slušamo u medijima kako ─Źelnici stranaka postavljaju „svoje“ ljude arbitrarnim odlukama na ovu i onu listu, kako u kabinetima u krugovima „elite“ odlu─Źuju o tome gdje ─çe se tko kandidirati, a za neke predsjednike stranaka ni danas ne znamo na koju ─çe listu. No, neka. To je njihov problem, njihova taktika, njihov na─Źin postupanja i organiziranja stranke. Laburisti ne─çe tako.

Napomena:

Nacionalno vije─çe svojom je odlukom ovlastilo Predsjedništvo stranke da ukoliko od dana utvr─Ĺivanja listi, pa do njihove predaje DIP-u neki od kandidatkinja ili kandidata odustane od kandidature, umre, nastanu formalno pravne prepreke za kandidaturu ili isti ne potpiše o─Źitovanje prema uputama DIP-a, izvrši zamjenu s drugim kandidatom.

Nakon sjednice NV-a kandidat Stjepan Jakopec u prvoj izbornoj jedinici (7. mjesto) odustao je od kandidature iz osobnih razloga. Predsjedništvo stranke na svojoj je sjednici 4. studenog umjesto njega na listu kandidata za prvu izbornu jedinicu na rednom broju 7 uvrstilo Darka Vukuši─ça.

Stranica pogodna za ispis Po┼íaljite link na stranicu Stvori PDF od ─Źlanka


Ostali ─Źlanci
21.3.2017 - VARA┼ŻDIN Laburisti, SDP, HNS, HSU i HSS zajedno na lokalne izbore
19.3.2017 - Kompletirana tijela stranke, pred njima je izazovan ─Źetverogodi┼ínji mandat
15.3.2017 - Kako je Ivica Todori─ç od dr┼żavnog prijatelja #1 postao dr┼żavni problem #1
13.3.2017 - BREGOVAC - Odstupite ministre Orepi─çu ili se uhvatite posla!
8.3.2017 - ┼Żene su i dalje sustavno izrabljivane i jo┼í uvijek rade u vrlo poni┼żavaju─çim uvjetima
7.3.2017 - Stvorena platforma stranaka za dobro društvo (video)
27.2.2017 - Neonacisti─Źki skup A-HSP-a odr┼żan pod pokroviteljstvom Vlade
26.2.2017 - Za predsjednika Hrvatskih laburista izabran David Bregovac
25.2.2017 - Izabrano novo vodstvo Sisa─Źko - moslava─Źke podru┼żnice!
21.2.2017 - Apel Laburista za zemlju nulte tolerancije na nasilje

Komentari su vlasni┼ítvo komentatora. Mi nismo odgovorni za njihov sadr┼żaj.
Hrvatski laburisti - Stranka rada | Ulica baruna Trenka 5, 10000 Zagreb | +385 (0)1 8890-750 | http://laburisti.com | Ulaz za korisnike