Naslovnica Vijesti Organizacija Program Kontakt
Glavni izbornik
Vijesti
Klub zastupnika
Laburisti u JL(R)S
Dokumenti
Programski dokumenti
Tijela stranke
RSS punjenje

NAPOMENA: Na ovome mjestu čitajte promišljanja, ideje i stavove članova i članica Hrvatskih laburista - Stranke rada. Posebno napominjemo kako su stavovi iznešeni u kolumnama stavovi autora i nikako ne predstavljaju službene stavove Hrvatskih laburista - Stranke rada.

(1) 2 3 4 ... 39 »
Kolumna : Igre prijestolja na otvorenoj sceni
uključeno 13.6.2016 (1331 čitanja)

Marijan VogrinecJednostavno je neshvatljivo zašto HDZ-ova „žena iz naroda“ Kolinda Grabar-Kitarović, kratkoročno zaposlena kao predsjednica RH, nije dosljedna sebi samoj. Kao predsjednici „svih Hrvatica i Hrvata i svih građanki i građana RH“. Zašto sada ni od koga na vlasti ne traži ostavku, kao što je tražila od bivšeg premijera Zorana Milanovića i SDP-ove koalicijske vlasti u paketu? Zašto sada, po njezinu kriteriju gotovo bezazlene neučinkovitosti, nitko ne treba odstupiti s dužnosti, a vlada se i saborska većina naočigled domaće i strane javnosti raspala?

Nastavak... | Komentari
Kolumna : Pravo na slobodu izbora
uključeno 24.5.2016 (393 čitanja)

Milena KraljevicPravo na slobodu izbora je tvoje pravo i nitko nema pravo da ti to uskrati.

Koliko god je neka odluka u tvom životu ispravna ili ne, bolna, sa posljedicama odluke o vlastitom životu, ti se s njom moraš nositi kasnije.

Mislite li da je lako ženi donijeti odluku da pobaci? Mislite li da prije toga ne razmišlja, ne propituje sebe, ne sagledava sve mogućnosti?

Nastavak... | Komentari
Kolumna : 'Ajmo, „reformisti“ - razlaz!
uključeno 17.5.2016 (758 čitanja)

Marijan Vogrinec„Tu smo da radimo“, zadnja je ponovljena mudrolija premijera Tihomira (Tima) Oreškovića u kameru HDZ-ove stranačke javne javne kuće v.d. Siniše Kovačića. „Ne mogu komentirati izjavu potpredsjednika vlade Bože Petrova o mogućnosti da najesen budu izvanredni parlamentarni izbori. Neće biti nikakvih promjena. Vlada je stabilna, radimo. Tenzije će se spustiti i moći ćemo raditi ono za što smo tu i došli, a to je da promijenimo Hrvatsku.“ Da to nije kazao prvi i najodgovorniji operativac „reformske vlade“ (sic), netko bi sa strane pomislio da tu količinu neistine i gluposti može bubnuti samo mali zeleni što je netom bubnuo u sluđenu Hrvatsku ravno - s Marsa. Ili čak iz druge galaksije. Jer, premijer RH bi morao bolje od ikog znati koliko je i zašto Tim's Team sramotno neučinkovit.

Nastavak... | Komentari
Kolumna : Kreće nova runda HDZ-ovih privatizacijskih mućki
uključeno 28.4.2016 (610 čitanja)

Tomislav KončevskiKoga su zmije grizle, taj se i guštera boji, kaže stara narodna mudrost. Isti se alarm na uzbunu javlja kada HDZ-ova Vlada najavljuje privatizaciju čak 56 tvrtki u državnom vlasništvu. Imamo traumatično iskustvo kriminalne pretvorbe i privatizacije u režiji HDZ-a '90-ih, čije posljedice i danas itekako osjećamo, i od kojih se ni danas, ni gospodarski ni društveno ni moralno nismo oporavili. O tome svjedoče tisuće pokradenih i propalih tvrtki i tvornica i stotine tisuće radnika koji su završili na cesti kao socijalni slučajevi. Posljedice tog zločina HDZ-a nad svojim narodom i državom osjećat će još mnoge generacije iza nas.

Nastavak... | Komentari
Kolumna : Predsjednica „Domoljubne Države HDZ“
uključeno 25.4.2016 (462 čitanja)

Marijan VogrinecSamo oboljeli od kroničnog hlebinitisa, stoljećima neiskorjenjive boleštine u Hrvata, zla koje udara na sposobnost rasuđivanja svojom glavom, a ne srcem ili guzicom, mogu se iščuđavati jednoglasnoj odluci Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović zabrazdila u tom glibu kad je državnih 1,160 milijuna kuna iz svoje kampanje uplatila na račun HDZ-a i potom dijelila naputke kome donirati novac. Ona je ispisivala adrese, a HDZ lifrao „njezine“ kune. Politikantski humanizam kao ZNA SE dar. Nitko od doniranih nije mario što iz HDZ-plavog omota zaudara užeženo politikantstvo. Grabar-Kitarović je hinjenim samaritanstvom - službeno: sukobom interesa - uoči važnih parlamentarnih izbora zapravo nakanila među naivnijim dijelom birača priskrbiti šaku Judinih glasova više HDZ-u i Tomislavu Karamarku.

Nastavak... | 1 komentar
Kolumna : Fleksibilna prijevara
uključeno 18.4.2016 (282 čitanja)

Kolumna Dragutina LesaraKoliko puta ste čuli da tržište rada moramo učiniti fleksibilnim?

Tu mantru ponavljaju ne samo naši poslodavci i političari nego i „eksperti“ raznoraznih organizacija koji nas savjetuju na području ekonomije, od Svjetske banke i MMF-a do stranih instituta koji pišu programe našim strankama.

Fleksibilno. Djeluje tako pitomo, uopće ne boli. Bumo fleksibilni ak' nam bu bolje.

No, kada tu fleksibilnost osjetimo i na svojoj koži, onda pas mater svima, ne?

Pa i onima koji su upozoravali da to zapravo znači ukidanje ili smanjivanje radničkih prava. I onemogućavanje zaštite preostalih prava zbog nedjelovanja, sporog djelovanja ili nepostojanja institucija. Prije svih inspekcije i (radnih) sudova.

Nastavak... | Komentari
Kolumna : Apsurd
uključeno 13.4.2016 (455 čitanja)

Kolumna Dragutina LesaraPravo na javno zdravstveno osiguranje ima oko 4 milijuna ljudi. Doprinos plaća njih oko 1.7 milijun. Ostale je država oslobodila. I obećala da će troškove za njih plaćati iz proračuna. Naravno da ne plaća.

Oko 900.000 ljudi ta ista država oslobodila je plaćanja dopunskog zdravstvenog. I opet obećala da će ona umjesto njih plaćati. Naravno da ne plaća.

Nastavak... | 1 komentar
Kolumna : HDZ-ov desant na zdrav razum
uključeno 23.3.2016 (300 čitanja)

Kvaran aksiom kvarne hrvatske politike vodi državu, prečicom, u vražju mater. A to nije nikakva tajna koju bi na početku ovotjednog zasjedanja „Visokog doma“ - opet bez dlake na jeziku - odao upravo saborski zastupnik koalicije Hrvatska raste Nenad Stazić (SDP). Ciljano je testom političke prevrtljivosti - dok si u oporbi, jedno; dok si na vlasti, drugo - izvrgnuo ruglu HDZ-ovu „domoljubnu“ neosjetljivost za mukom stečenu kunu poreznih obveznika i loš, nesocijalan kroj državnog proračuna. Gromoglasan smijeh u sabornici dao je Staziću za pravo, a javnost se još jednom - tko zna koji već put!? - mogla osvjedočiti da nova vlast, predvođena ZNA SE jurišnicima s po nekoliko uzastopnih uhljebničkih mandata u nogama, uistinu ne zna makar korak dalje od šuplje demagogije.

Nastavak... | Komentari
Kolumna : Vašar „reformske“ nezrelosti
uključeno 11.2.2016 (401 čitanja)

Marijan Vogrinec„Ma, neka idu u p… m…, s tim mostarima normalan čovjek ne može ni zaglavu ni zarep!“ - viče u kafiću na zapadnom obodu metropole, gnjevan do prsnuća, očito hadezeovac s dne kace, a trojica postarijih muškaraca kiselo su nešto tražili u kriglama točenoga. „Što ih nismo pustili s Milanovićem, pa nek' njih zajebavaju i navlače na izvanredne izbore.“ Ha, što su Karamarko i Petrov tražili, to su i dobili. Sad „veliki reformisti“ ne mogu izaći nakraj ni jedan s drugim, kamoli svaki sa svojim režećim čoporom iskešenih zuba na što slasniji komad izbornog plijena. A plijen sama kost i koža. Nema ga ni za trećinu pregladnjelih „domoljubno-zavičajnih“ uhljeba, pa „preuzimanje odgovornosti za reformu države“ traje li, traje, i traje…

Nastavak... | Komentari
Kolumna : Pačja škola Karamarko-Petrov
uključeno 9.1.2016 (371 čitanja)

Marijan VogrinecVražja stvar taj Facebook: antička agora u digitalno doba. Ili starorimski forum. Glas javnosti, čitamo u povodu HDZ&Mostovih „pregovora“ o strukturi buduće vlade i konspirativnog licitiranja imenima mogućih ministara, traži podnošenje kaznene prijave protiv metkovićkog psihijatra, šefa tzv. HDZ-a 2 - stranke i političke platforme službenog naziva Most nezavisnih lista - Bože Petrova zbog „zloporabe javnobilježničke isprave i prijevare 320.000 birača“ na prošlim parlamentarnim izborima. Pa onda ista „ljubav“ prema napadno prevrtljivom i nevjerodostojnom HDZ-ovom izbornom spasitelju Petrovu: „Troje članova moje obitelji dalo je glas prevarantu i zato sam ih iselio iz stana; eno ih, spavaju i jedu u garaži“. „Zar se taj ne boji Boga kad se usudi tako podlo mazati oči građanima; gdje mu je katolički osjećaj za sedam smrtnih grijeha?“ - retorički domeće treći.

Nastavak... | Komentari
(1) 2 3 4 ... 39 »
Internetske stranice Podružnica
Zagrebačka
WEB stranica FACEBOOK stranica E-MAIL adresa
Prim.-goranska
WEB stranica FACEBOOK stranica E-MAIL adresa
Šib.-kninska
WEB stranica FACEBOOK stranica E-MAIL adresa
Krap.-zagorska
WEB stranica FACEBOOK stranica E-MAIL adresa
Ličko-senjska
WEB stranica E-MAIL adresa
Vukov.-srijemska
WEB stranica E-MAIL adresa
Sis.-moslavačka
WEB stranica FACEBOOK stranica E-MAIL adresa
Virov.-podravska
WEB stranica E-MAIL adresa
Split.-dalmatinska
WEB stranica FACEBOOK stranica E-MAIL adresa
Karlovačka
WEB stranica FACEBOOK stranica E-MAIL adresa
Pož.-slavonska
WEB stranica E-MAIL adresa
Istarska
WEB stranica FACEBOOK stranica E-MAIL adresa
Varaždinska
WEB stranica FACEBOOK stranica E-MAIL adresa
Brodsko-posavska
WEB stranica FACEBOOK stranica E-MAIL adresa
Dubr.-neretvanska
WEB stranica FACEBOOK stranica E-MAIL adresa
Kop.-križevačka
WEB stranica E-MAIL adresa
Zadarska
WEB stranica E-MAIL adresa
Međimurska
WEB stranica FACEBOOK stranica E-MAIL adresa
Bjelov.-bilogorska
WEB stranica FACEBOOK stranica E-MAIL adresa
Osječko-baranjska
WEB stranica E-MAIL adresa
Grad Zagreb
WEB stranica FACEBOOK stranica E-MAIL adresa
Pretraga
Osnovni podaci
Hrvatski laburisti - Stranka rada
 
W: www.laburisti.com
M: info@laburisti.com
MB: 2631806
OIB: 95623108508
ŽR: 2360000-1102138249
IBAN: HR262360000 1102138249
 

Brzi linkovi

Kontakt

Video

Donacije

Organizacija

Program

Izvještaji

Pristupnica

Vaše vijesti

Facebook

Hidra

Hrvatski laburisti - Stranka rada | Ulica baruna Trenka 5, 10000 Zagreb | +385 (0)1 8890-750 | http://laburisti.com | Ulaz za korisnike